Krav Maga

Krav Maga

Ultimate Self Defense

Met het Israëlisch zelfverdedigingssysteem Krav Maga leer je in korte tijd effectieve technieken om aanvallen af te slaan. Stapsgewijs leren wij je om te gaan met ongewapende en gewapende aanvallers. Je leert je ook verdedigen tegen meerdere belagers. Krav Maga is het officiële zelfverdedigingssysteem van het Israëlische leger (IDF). Overal ter wereld zijn de lessen een vast onderdeel van de politieopleidingen en special forces trainingen.

Krav Maga voor iedere situatie

Wij trainen realistische scenario’s zoals (gewapende) aanvallen, bedreigingen, ontvoeringen en aanrandingen. Krav Maga biedt oplossingen voor al deze situaties. Dit reality based system is erop gericht tegenstanders zo snel mogelijk uit te schakelen. De technieken zijn eenvoudig aan te leren, daarom is Krav Maga ook zeer geschikt voor mensen die nog geen ervaring hebben met vechtsporten. In korte tijd kun je een relatief hoog niveau bereiken. Je zult zien dat daardoor ook je zelfvertrouwen stijgt en je conditie verbetert. Krav Maga werkt met levels om je niveau aan te tonen. Een aantal keer per jaar kun je daarvoor examen doen.

Examens

Wij zijn aangesloten bij de KMG (Krav Maga Global). Krav Maga werkt niet met banden maar met pads deze draag je op je broek. Na een relatief korte tijd doe je examen. Dit is mogelijk omdat de technieken makkelijk aan te leren zijn. Bij de eerste gradaties is dat al na drie of vier maanden.

Even de levels en gradaties op een rij:

Practitioner Level (1, 2, 3, 4, 5)

Graduate Level (1, 2, 3, 4, 5)

Expert Level (1, 2, 3, 4, 5)

Master Level (1, 2, 3)

De examens voor P1 en worden locaal afgenomen. Voor P2, P3, P4, P5, G1 en hoger worden de examens landelijk afgenomen. Dit betekent dat je samen met andere leden van sportscholen aangesloten bij de KMG-NL de examens doet om je nieuwe graad te halen. De examens worden afgenomen door de KM-instructeurs en/of de Director van KMG-NL, Franklyn Hartkamp. Ook de internationale "high-level" instructeurs en zelfs Head Instructeur EYAL YANILOV zelf kunnen deze examens afnemen.

Historie van Krav Maga

Imi Sde-Or 1910-1998

Krav Maga is opgericht door Imrich 'Imi' Sde-Or (Hebreeuws voor Lichtenfeld). Geboren 26 mei 1910 in Budapest Hongarije en opgegroeid in Bratislava, hoofdstad van Slowakije. Door zijn vader heeft hij een aantal sporten beoefend. Hij sprong boven iedereen uit met het zwemmen en vervolgens hetzelfde met turnen, boksen en worstelen waarin hij in 1928 werd hij de kampioen werd. Een jaar later werd hij ook kampioen in boksen,en turnen.

1929 tot 1939 zat hij in het worstelteam van Slowakije. Van 1936 tot 1940 vocht Imi bijna elke dag in zijn buurt. Het was een joden buurt en die werd vaak aangevallen. Hij verzamelde een stel mensen om zich heen en ging die trainen om de buurt te verdedigen. In die tijd heeft hij zijn visie ontwikkeld hoe zelfverdediging zou moeten zijn.

In 1940 verliet Imi zijn familie en vrienden vanwege de grote problemen met de Nazi's. Hij vertrok met een boot naar Palestina. In 1944) gaf Imi les aan speciale eenheden van Hagana en Palmach. Hagana was de voorloper van de Israëli Defense Force (IDF). Tevens nam hij de Pal-Yam en groepen bestaande uit politieofficieren onder zijn hoede. In 1948 werd Palestina uitgeroepen tot de Staat Israël. IDF werd gevormd en Imi werd Chief-Instructor voor Lichamelijke Oefening en Krav Maga in de school van de IDF School of Combat! Na zijn militaire loopbaan nam hij de behoeften van de burgers waar en begon KM aan te passen voor burgers. Immers, het resultaat van een techniek bij burgers kan/hoeft niet hetzelfde (te) zijn. Zelfs in zijn laatste jaren was hij nog bezig met trainingen voor hoge levels KM-ers.

Imi is overleden in de ochtend op 9 januari 1998 in het ziekenhuis vijf uren nadat hij daar arriveerde, met zijn vrouw en Eyal Yanilov aan zijn zijde.

Eyal Yanilov

Eyal Yanilov is de Head Instructor en voorzitter van Krav Maga Global (KMG). Hij is verantwoordelijk voor de huidige vorm van Krav Maga en voor de opleidingen van instructeurs in de KMG. Eyal Yanilov is geboren in 1959 en was de hoogste assistent van Grootmeester Imi. Eyal is de enige die de hoogste graad heeft, toegekend door Imi zelf (Master Level 3/Expert Level 8) en die het unieke “Founders Diploma of Excellence” heeft (samen met Darren Levine in de Verenigde Staten).

Hij begon zijn training met Eli Avikzar (op dat moment de hoogste in graad) en begon snel daarna te trainen met Imi zelf. Kort daarna, nadat Imi hem aan het hoofd van het professionele comité van Krav Maga plaatste, werd Eyal verantwoordelijk voor het voorbereiden en up-to-date houden van de Krav Maga lessen. Het was ook zijn taak om de kennis, de aanpassingen van de technieken en de laatste trainingsmethodes aan andere instructeurs door te geven.

Vanaf 1976 heeft Eyal burgers, militairen, wetshandhavers, speciale eenheden en instructeurs voor allerlei sectoren over de hele wereld opgeleid. Tijdens de zomer van 1981 was Eyal de instructeur die meer dan 20 Amerikanen, waaronder Darren Levine en Alan Feldman, opleidde tijdens de eerste Instructors Course voor Amerikanen in Israël. Hij onderwees en certificeerde de eerste generatie van Amerikaanse instructeurs in Krav Maga tijdens de cursussen in Israël en de Verenigde Staten in 1984, 1986, 1988, tot het midden van de jaren '90, en was de chief-instructor voor de Illinois State-Police en andere eenheden wat leidde tot een doorbraak voor Krav Maga in de sector van wetshandhaving (1988). Als hoofd van het Krav Maga Professionele Comité was Eyal verantwoordelijk voor het organiseren van Krav Maga in een systeem, en voor de grote doorbraak in de jaren '80. Hij organiseerde de recentste belangrijkste revisie in de jaren '90 en leidt de huidige tactische revolutie in uitvoering en vooruitgang. Eyal was ook aanwezig als belangrijkste drijfkracht in het verspreiden van Krav Maga in Europa, Australië en het Midden-Oosten.

Ervaar Krav Maga zelf

Krav Maga is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Je leeftijd en eventuele lichamelijke gebreken spelen minder een rol. Iedereen moet zich namelijk kunnen verdedigen in iedere situatie en tegen iedere aanval. Onze ervaren en gediplomeerde trainers helpen je daar graag bij. Schrijf je nu in voor een gratis proefles in Eindhoven, Helmond of Venlo. Of kom een keer tijdens de lestijden binnenlopen bij één van onze Krav Maga leslocaties.

Veel gestelde vragen

Boek jouw gratis proefles