Kids CrossFit

Kids CrossFit

Wat is CrossFit Kids?

Het CrossFit Kids programma is speciaal ontworpen om kinderen meer te laten bewegen, zelfvertrouwen op te bouwen, werken in een team en – het meest belangrijke – plezier te hebben! CrossFit Kids maakt op een leuke manier kinderen sneller, sterker en fitter!

Bij Kids CrossFit wordt je kind professioneel begeleid in een fanatieke groep! We trainen op een functionele manier en gebruiken heel veel leuke variaties uit het turnen, gewichtheffen en verschillende duursporten.

Dan kun je denken aan optrekken, touwklimmen, opdrukken, handstanden, handen lopen, ringwerk, gewichten ergonomisch tillen en verplaatsen, rennen, springen, gooien, duwen, trekken enz.

We dagen de kids uit om verschillende gave skills te leren. We stimuleren ze om tijdens de workouts tot het uiterste te gaan!

Voordelen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden uitgedaagd als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen ze ontwikkelen en behouden.

 Heb je interesse, neem dan contact op met ons of meld je aan voor een Crossfit Kids proefles.

Veel gestelde vragen

Voor wie is Kids CrossFit?

Voor alle kids van 8 t/m 16 jaar. De kids worden per leeftijdsgroep ingedeeld; 8 t/m 11 jaar en 12 t/m 16 jaar. Iedere leeftijdsgroep krijgt op een gepaste manier les en trainen leeftijdsspecifieke technieken.

Is krachttraining veilig voor kinderen?

Volgens de gezaghebbende Amerikaanse Vereniging van Kinderartsen (AAP) is krachttraining voor kinderen niet alleen veilig maar wordt het ook sterk aangeraden. Indien onder goede begeleiding gevarieerde krachttraining wordt aangeboden, is dit een grote meerwaarde voor de ontwikkeling en groei van het kind. Krachttraining richt zich niet op het vergroten van spiermassa maar op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen en technisch veilig uitvoeren van de oefening.

Door wie wordt CrossFit Kids lesgegeven?

CrossFit Kids wordt gegeven door een daartoe opgeleide trainer die een specifieke opleiding voor CrossFit Kids heeft gevolgd.

Wat kost het kids crossfti?

Voor 1x per week 28,- per maand

Boek jouw gratis proefles