Gewichtheffen

Olympisch Gewichtheffen is een krachtsport waarbij er een halter met gewichten van de grond tot boven het hoofd gebracht moeten worden. Het is een technische krachtsport omdat het doorzettingsvermogen vergt om bewegingen te perfectioneren maar ook kracht om met steeds zwaardere gewichten te werken. Het gewichtheffen wordt veel gedaan als krachttraining voor andere sporten om de prestaties; explosiviteit / snelheid / kracht van maar ook vanwege het blessure-preventieve aspect wordt er met halters getraind. Met Gewichtheffen werk je op een zeer effectieve wijze aan; kracht, vermogen, balans, coördinatie, mobiliteit en spieropbouw. Gewichtheffen maakt je als sporter zeer explosief, daarom doen er ook zo veel topsporters aan krachttraining bestaande uit diverse gewichtheffen oefeningen.

Alles wat je met een Olympische halter kunt doen wordt ook wel “vrij halteren’ genoemd. Met name deze deel-bewegingen worden door veel (top)sporters gedaan om sterker en explosiever te worden. Denk hierbij aan sprinters, schaatsers, crossfitters maar ook turnsters van 40-45 kg. kunnen veel baat hebben bij het vrij halteren.

Crossfitters die hun vaardigheden op gewichtheffen willen verbeteren kunnen bij ons terecht voor training en bijscholing. Het Gewichtheffen is bij Crossfit het moeilijkste en meest blessure gevoelige gedeelte van de WOD’s (Workout Of the Day). Helemaal omdat de WOD’s een wedstrijdelement hebben op tijd en/of aantal herhalingen en dat juist vaak ten koste gaat van de technische uitvoering.

Trainer Tom de Hoop

Tom is onze trainer van het gewichtheffen. Tom is 6 keer Nederlands kampioen gewichtheffen en recordhouder op het discipline clean and jerk en het totalen gewicht in de klasse -69 jeugd. Ook is Tom de eerste in Nederland met een niveau 3 trainers certificatie van het NGB. Tom geeft 4 keer per week les in Eindhoven. Op maandag en dinsdag word de snatch techniek behandeld en op woensdag en donderdag de clean and jerk.